Af en toe komen er wel eens volwassen hamsters ter adoptie. Deze zijn al vaker gehanteerd en hierdoor al meer tam.
Soms na een nestje zoek ik voor de moeder een goed 'Pensioen' huisje waar ze meer word vastgehouden en geknuffeld. 
Ik kan nooit met zekerheid zeggen hoe oud een hamster word de levensverwachting is tussen de 1.8 en 2.5 jaar.
Wil je met mij hierover in contact komen stuur me gerust een berichtje via de Contactpagina.Sokaiya is een Goud langhaar Syrische hamster dame geboren op 22-09-2022. Sokaiya is een lieve en makkelijke maar actieve dame. Ideaal ook voor de beginner of oudere kinderen. Ze heeft een verblijf nodig van minimaal 80x50cm (Grondoppervlakte). Het liefst nog groter.

Het grote voordeel van een volwassen hamster tegenover een jonge hamster is dat ze al meer gewend zijn. Ze zijn vaak al heel makkelijk in de omgang waar jonge hamsters vaak toch nog wat vertrouwen in hun nieuwe eigenaren moeten krijgen. Dit kan zeker voor beginnende eigenaren fijn zijn aangezien het enkele weken tot zelfs maanden kan duren voor je alles met een baby hamster kan. Ze zijn toch vaak nog wat sneller bang. Ook is er al meer bekend van het karakter bij een volwassen hamster zoals Sokaiya. Dit is bij jonge dieren vaak nog moeilijk oordelen.


Deze Russische dwerghamster kleintjes geboren rond mei-2023 in de kleur Wildkleur en Parel(wit) op zoek naar een gouden huisje er zijn Mannentjes en Vrouwtjes. Ze zijn handen redelijk gewend. Er zal hier nog wel wat aandacht in gestoken moeten worden, zoals bij elke jonge hamster. Ze hebben een verblijf nodig van minimaal 60x50cm(Grondoppervlakte)