Hoofddoel 

Mijn grootste hoofddoel is om gezonde en lieve hamsters op de wereld te brengen. Iedereen kan zomaar een nestje met hamsters fokken. Je zet een mannetje bij het vrouwtje en met een beetje geluk is het de zelfde avond gelukt. 16 dagen later zal de hamster bevallen en verassing jonge hamsters. Maar... bij het serieus fokken van hamsters komt er toch echt veel meer bij kijken.

* Gezondheid 
Het aller belangrijkste wat mij betreft is de gezondheid van de hamsters. Dit door met gezonde dieren te fokken waarvan de achtergrond bekend is. Deze uit gezonde ouders komen, zo probeer je steeds weer gezond nageslacht te krijgen. Want we willen toch allemaal zo lang mogelijk van onze dieren kunnen genieten? Mijn grootste streven is om met gezonde ouderdieren te fokken. Die op hun beurt ook weer uit gezonde ouders komen, al mijn hamsters hebben stambomen van minimaal 4generaties lang en dit word nou bijgehouden zodat er van elk dier precies bekent is wie de ouders, grootouders, overgrootouders ect zijn. Omdat het om levende dieren gaat kan ik niet garanderen dat de hamsters nooit iets zullen krijgen ook al zou ik dat graag willen, Hamsters zijn nu eenmaal kleine levende dieren en we kunnen niet altijd zien wat er van binnen afspeelt. Net als de mens kunnen die ook ziek worden. Maar door heel goed te kijken en te observeren en controleren hoop ik op tijd een gebreken of afwijking te constateren. Ik controleer met grote regelmaat het gebit, vacht, oogjes, voetjes, staart en ruggenwervel ect. Als er twijfel ontstaat over de gezondheid, zal ik deze niet inzetten voor een nestje. Ook nou verwante dieren worden uitgesloten.

* Karakter

Ook is het karakter van een hamster een belangrijke eigenschap. Voor mezelf maar natuurlijk ook voor mensen die hier een hamstertje als huisdier komen uitzoeken. Een hamster die zonder aanleiding bijt of extreem krijst of angstig is word niet mee gefokt. Het is belangrijk dat een hamster een vriendelijk karakter heeft, zodat mensen toch echt kunnen genieten van hun huisdiertje. Mijn streven is om een lief, nieuwsgierig en knuffelbaare hamsters te fokken. Als er een nestje word geboren krijgt deze en de moeder de eerste twee weken rust, zodat het moederdier goed voor haar kroost kan zorgen. Als na 2weken de oogjes open zijn begin ik met het hanteren, de eerste dagen in het verblijf zelf en als ze wat meer rond lopen worden ze ook uit het verblijf gehaald en op schoot genomen. Dit word dagelijks geoefend en als de hamsters oud genoeg zijn om te mogen verhuizen zijn ze al goed handen gewend.

* Uiterlijk

Omdat we het heel leuk vinden om ook aan shows mee te doen hebben we besloten om gericht te gaan fokken. Bij hamsters is er een bepaalde rasstandaard *klik*, dit is hoe een show waardige hamster er uit moet zien, Lichaam, bouw, kop, ogen, oren etc. daarom probeer ik deze zo goed mogelijk te benaderen. De hamstery heeft als doel om Syrische hamsters in de kleuren Goud/Oranje, Crème/Donkersepia en Zilvergrijs te fokken allemaal in korthaar met soms Satijn- beharing en Rex- beharing. Maar als hoofdkleur Goud(Wildkleur) Dit is omdat wij dit een hele mooie kleur vinden. Het is de meest basis kleur die een Syrische hamster kan hebben, een van de oudste kleuren, Goud is de oorspronkelijke kleur van de Syrische hamster. Maar Gezondheid en karakter blijft bovenaan staan.


Hoe is Hamstery BBeauty begonnen?

Na dat ik vanaf 2007 van start ben gegaan met kleurmuizen(Reeds gestopt) had ik al veel ervaring op gedaan.  Hamsters zijn geen muizen maar er zijn ook gelijkenissen die ik heb meegenomen. Ben in de jaren altijd veel naar shows en evenementen gegaan. En hier veel vriendschappen gesloten met de mensen en andere fokkers in binnen en buitenland. Hamsters hadden altijd mijn interesse en heb altijd een huisdier hamster gehad. Maar nooit verder over na gedacht, door mijn vriendschappen kwam er steeds meer interesse. Zo heb ik in 2016 mijn eerste hamster gekregen van een bevriende fokker. Het eerste nestje in de hamstery was geboren op 21-04-2016. Ondertussen zijn we een aantal jaar verder en de hamsters zijn uitgegroeid tot mijn passie.